Назад

Посланикът на Ирак в София посети БТПП





Н.Пр. Лина Омар, извънреден и пълномощен посланик на Ирак в България посети Българската търговско-промишлена палата и разговаря с председателя Цветан Симеонов.В срещата взеха участие още Доха Ал-Баяти, втори секретар по политически и икономически въпроси и Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество и международни организации в БТПП.

Симеонов информира гостите относно добрите отношения с партньори от Ирак и Иракски Кюрдистан. Той спомена успешната виртуална среща, проведена в края на месец октомври 2020 г. между палатите на България и Иракски Кюрдистан.

Посланик Омар заяви, че има голям интерес от страна на иракски компании за внос от България  на хранителни продукти /млечни изделия, сладкарски изделия, бисквити и хлебни продукти/.

Симеонов потвърди, че БТПП ще продължи работата си в посока разширяване на двустранните възможности за бизнес, даже в затруднените условия сега като има готовност да организира виртуални събития за представяне на възможностите за търговия, инвестиции, промени в икономическото  законодателство и в двете страни. Бе обсъдено следващо събитие между БТПП и Багдадската Търговско-промишлена палата, в изпълнение на подписания през 2019  Меморандум за сътрудничество.

При  желание за сътрудничество с иракски фирми и за участие в събитието или в следващи събития с Ирак, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.


17.03.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад