Назад

Новоназначеният български посланик в Белград посети БТПП

Предстои организирането на двустранен бизнес форум


Посланик Петко Дойков, определен да води дипломатическата мисия на България в Сърбия, посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

Посланик Дойков се запозна с новите моменти в работата на БТПП, както и с партньорите в Сърбия - Сръбската търговско-промишлена палата и Сръбската асоциация на работодателите. Симеонов подчерта доброто сътрудничество на ниво регионални палати от двете съседни страни.

Той посочи, че предстои организирането на двустранен бизнес форум със срещи между фирми от България и Сърбия като продължение на уебинара, проведен в началото на декември миналата година с Търговско-промишлената палата на Сърбия и Посолствата на двете страни.

Посланик Дойков информира за целите на предстоящия си мандат в Белград, насочен и към подпомагане разширяването на двустранните търговско-икономически отношения.

Симеонов предостави информация за регистрираните към настоящия момент 211 търговски представителства и 45 фирми с капитал от Сърбия в БТПП.

На срещата бяха обсъдени и предстоящите инициативи по линия на Председателството на Асоциацията на Балканските палати през настоящата година.

При желание за сътрудничество с фирми и организации от съседна Сърбия моля да заявите интерес в Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на БТПП на email: interdpt@bcci.bg за включване в предстоящите бизнес инициативи по линия на Палатата.


11.03.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад