Назад

Американска фармацевтична компания стъпва на българския пазар



Американската фармацевтична компания “Express diagnostics Int’l. Inc.” е взела решение да започне производство на българска територия и да работи и на българския пазар. Това съобщиха представители на компанията на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов, която е продължение на проведените разговори в началото на март т.г.
 
В срещата участваха Пол Джонсън, изпълнителен директор, Гари Дженеман, старши изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър, и Дейв Клабунде, контролъор, както и Лукас Лука, управител на фирма „Сайпбул Ентерпрайсес“ ЕООД, съдействаща при цялостното предстоящо откриване на офис и производствени мощности на американската компания в София.
 
“Express diagnostics Int’l. Inc.” е ситуирана в щата Минесота и работи в областта на иновативни диагностични медицински продукти и услуги като експресната диагностика. За 2013 и 2014 г. е в списъка от 5000 най-бързо развиващите се компании в САЩ.
 
С предстоящото откриване на нови производствени мощности в България компанията официално стъпва на българския пазар, като стартирането е планирано за началото на 2016 г. Компанията има намерение от България да снабдява свои клиенти от Европа, Средния Изток и Африка.
 
Изразена бе пълна подкрепа от страна на БТПП във връзка с разширяването на дейността на американската компания у нас.

12.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад