Назад

Обучение в Анкара по проект "Корпоративна социална отговорност за всеки"

В периода 30 септември - 2 октомври 2015 г. в Анкара, Турция се провежда обучение на обучители по проект "Корпоративна социална отговорност за всеки". В проекта, ръководен от Турската конфедерация на работодателските асоциации участват работодателски организации от Азербайджан, България /АИКБ, БСК, БТПП/, Румъния, Сърбия, Македония, Хърватска и Турция.
Участниците в семинара получиха информация за съществуващите модули и средства за подпомагане на компаниите и бизнес организациите да отчитат дейностите, извършвани във връзка с корпоративната социална отговорност. С помощта на лектори от Международния обучителен център към Международната организация на труда в Торино, Международната организация на работодателите. В рамките на обучението беше разяснена Мрежата на Глобалния договор на ООН в Турция и бяха  приложени на практика обучителни методики, начини и средства за нефинансово отчитане, консултации за устойчивост на бизнеса и пр.
 
Следващата стъпка в изпълнението на проект КСО за всеки е провеждане на обучения, предназначени за фирми, които да получат насоки как да отчитат КСО. В България обучението ще се проведе през първата половина на 2016 г. с участието на вече подготвените обучители от АИКБ, БСК и БТПП.
 
Допълнителна информация за проект КСО за всеки: ТУК 
 
Полезни връзки:
On line модул за дистанционно обучение по КСО: ТУК
КСО на практика: ТУК
Българска мрежа на Глобалния договор на ООН: ТУК
 

01.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад