Назад

Програма „Еразъм за млади предприемачи“ - отлична възможност за всички, които искат да започнат собствен бизнес





БТПП, съвместно с Национална бизнес мрежа /НБМ/, проведоха онлайн представяне на програмата „Еразъм за млади предприемачи“ пред членове на НБМ. Като посредническа организация по програмата, БТПП участва във втори пореден цикъл и оказва пълно съдействие за кандидатстване, провеждане и отчитане на обмен по програмата.

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, представи програмата „Еразъм за млади предприемачи” -  трансгранична програма за обмен, предоставяща на нови или бъдещи предприемачи възможността да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в други  държави, участващи в програмата.

Тя сподели, че от началото на програмата през 2009г. до сега са проведени над 11 600 обмена, като страните, които участват в програмата, са повече от 45. В рамките на презентацията бяха представени изискванията за участие на предприемачите – млади или опитни, ползите от участие в подобен обмен, както и стъпките за кандидатстване.

Мирослава Маркова, главен експерт „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, представи възможността за участие на млади предприемачи по програмата Еразъм за млади предприемачи Global – с осъществяването на обмени в САЩ, Канада, Тайван, Израел, Сингапур и Южна Корея.

Представени бяха 14 успешни истории на предприемачи, които вече са участвали в обмен в чужбина и в България, със съдействието на БТПП.

При интерес към програмата или при допълнителни върпроси, може да се свързвате с  Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, БТПП:

Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg

Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg

 

 


20.10.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад