Назад

Връчиха наградите за луксозно строителство Luxury Property Awards

Председателят на БТПП връчи отличието на Столична община - безспорен лидер в луксозното строителство




Снимки: БТА

 

Традиционната конкуренция между София и Пловдив в луксозното ново строителство вече има още едно предизвикателство - Стара Загора. Това стана ясно от церемонията на  XIII-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2023  в хотел "Хаят риджънси София". Организатор на събитието бе международната платформа за сътрудничество "Глоубъл лидерс" (Global Leaders).

Столична община е безспорен лидер в годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн с мащабните реализирани проекти, които промениха начина на живот за всички жители на града. Голямата награда бе връчена от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов на столичния кмет Йорданка Фандъкова. БТПП освен национална е и Софийска палата и на тази основа поддържа активно взаимодействие със Столична община и лично със столичния кмет за развитието на града.

"Благодаря, че поощрявате хората, които градят красота и благодаря за високата оценка чрез тази красива статуетка, която давате на целия екип на Столична община. Искам да благодаря и на главния архитект на София - арх. Здравко Здравков, който тази вечер също е тук с мен", заяви Фандъкова.

В категория "Малка община с принос в благоустройството" спечели община Родопи и кметът й Павел Михайлов. Наградата "Най-добър проект с обществено значение" отличи многоетажният паркинг с хеликоптерна площадка на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД в Пловдив. Наградата бе връчена на председателя на съвета на директорите на лечебното заведение доц. д-р Иван Соколов.

Инвеститорът Велислав Димитров бе отличен за проекта  Bella Homes в категория "Еднофамилни жилищни сгради". Управителят на инвестиционната компания "Адва ЕС 2" Евгений Соколенко спечели първо място в категория "Луксозно строителство в екосреда" за проекта Evergreen.

Инвеститори, архитекти и техните реализирани проекти бяха отличени в различни категории на конкурса Luxury Property Awards 2023. Всички наградени ТУК

Сред гостите на церемонията бяха партньорите на събитието - Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, проф. Борислав Борисов - зам.-председател на Камарата на архитектите в България, инж. Илиян Терзиев - председател на УС Камара на строителите в България, инж. Георги Григоров - председател на Национална Строителна Федерация (НСФ), Васка Пенкова - собственик на агенция за сигурност Скорпио и член на Камарата на Строителите, както институционални и медийни партньори.
 

 


11.10.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад