Назад

Представители на БТПП участваха в 6-то издание на Freshkon Market в Солун

Представители на Българската търговско-промишлена палата взеха участие в 6-то издание на изложението Freshkon Market, което се проведе в гр. Солун, Гърция в периода 23 - 25 април 2023 г. Изложението посетиха още представители на българския бизнес, с интереси в сектор плодове и зеленчуци, на търговски вериги, други търговци, които проведоха срещи с различни изложители и се запознаха с интересни продукти. Беше получена информация за очакваните цени тази година на плодове и зеленчуци, произведени в Гърция.

Александър Дончев от Асоциацията за развитие на търговските вериги, Весели Ишмериев, представител на Рекорд 2013 ООД, Велизар Чаталбашев, представител на World Wine and Food Import Company Сдружението и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции при БТПП получиха полезна информация за стратегията на развитие на Гърция в областта на пресните плодове и зеленчуци, приложението на нови технологии, използването на европейските средства за иновации в земеделието. Делегатите са провели среща с Владимир Инков от генералното консулство на България в Солун. Обсъдени са възможности за разширяване на двустранното търговско, икономическо и инвестиционно сътрудничество в различни области.

Посещението бе осъществено със съдействието на Офиса по търговско-икономически въпроси към Посолството на Гърция в София.


09.05.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад