Назад

Палатата за поредна година отбеляза Световния ден за безопасност и здраве на работното място

28 април също така е и Международен ден за почитане паметта на загиналите и пострадалите при злополуки професионални работници


На този ден ежегодно бива отбелязван световният ден посветен на безопасността и здравето на работното място, и на паметта на трудещите се по целия свят загубили живота си в резултат на трудовa злополукa или професионалнa болест. Главният секретар Васил Тодоров поднесе цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ  и отдаде почит към загиналите и пострадалите при трудови злополуки.

През изминалата година са отчетени 2582 трудови злополуки, а 84 служители са загубили живота си на работното място.

Събитието уважиха множество синдикални организации, представители на бизнеса. От страна на публичната власт представители бяха зам.-министърът на труда и социалната политика, д-р Емил Мингов и директорът на ИА „Главна инспекция по труда“ Екатерина Атанасова.

Зам.-министър Мингов апелира за единност и повече усилия от страна на синдикати, работодатели и власти за подобряване на здравословните и безопасни условия на труд на работещите.

Директорът на ИА „Главна инспекция по труда“ Екатерина Атанасова сподели, че под нейно ръководство инспекцията ще продължи да бъде безкомпромисна, ще засили проверките, а провинилите се ще бъдат наказвани с цялата строгост на закона.

 


02.05.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад