Назад

БТПП подписа Споразумение за сътрудничество с партньор от Тунис

В Споразумението са отразени много области на взаимодействие между двете работодателски организации


 

Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите на Тунис Conect International подписаха споразумение за сътрудничество. Документът бе подготвен с активното съдействие на посланика на България в Тунис Н.Пр. Веселин Дянков. Подписването се осъществи в БТПП по време на среща между ръководството на двете организации и компании – членове на палатата.

Васил Тодоров - главен секретар на БТПП, подчерта, че съществуват много области и нива на взаимодействие между двете работодателски организации. Според него, предвид забавянето, причинено от пандемията, споразумението за сътрудничество се подписва в точния момент, когато България и Тунис са максимално обърнати към търсене на нови пазари и партньори.

В рамките на срещата се проведоха и множество разговори между бизнесмените от Тунис и български компании, като бяха обсъдени възможни договори в областите: хранително-вкусова промишленост, хранителни добавки, стъклен амбалаж, селско стопанство, строителство, машиностроене, търговия и др.

Президентът на Конфедерацията на работодателите на Тунис Фуед Геддиш разясни, че за втори път е в София, като първата среща в БТПП е осъществена през 2017 г. Той сподели, че в страната му се търсят много продукти и съоръжения. Промяната в традиционните досега вериги на доставки изисква проактивен подход в бизнеса от двете държави. България има много добър имидж в Тунис от десетилетия и той трябва да се използва и подкрепя.

Компаниите, които проявяват интерес за сътрудничество с партньори от Тунис и не са взели участие в срещата, могат да се свържат за съдействие с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

Програмата на бизнесмените от Тунис ще продължи със срещи в Министерството на икономиката и индустрията и Министерството на земеделието.

 

 

 


08.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад