Назад

Цветан Симеонов: Обсъжданото споразумение за свободна търговия между ЕС и Тунис ще даде нов тласък на търговията със северноафриканската страна

В БТПП се проведе среща с вицепрезидентите на Конфедерация на работодателите на Тунис Conect International


В БТПП се проведе среща с вицепрезидентите на Конфедерация на работодателите на Тунис Conect International Фуед Геддиш и Аднен Бусида. На срещата присъства и почетният консул на Хашемитско кралство Йордания в Република България д-р Хасан Бармауи.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че активните преди връзки между България и Тунис в последните години са намалели. В подкрепа на сътрудничеството бе обсъдена възможността за размяна на посещения на бизнесмени от двете страни.

Гостите информираха, че се предвижда посещение на тунизийска бизнес делегация през март – април 2018 г. в България. Обсъдени бяха и вариантите за комбиниране на визитата с търговско изложение.

Фуед Геддиш и Аднен Бусида изразиха готовността на организацията, която представляват, да сключи споразумение за дългосрочно сътрудничество с БТПП.

Бе проявен интерес към български производители на оборудване и машини за хранително-вкусовата и преработвателната промишленост.

Симеонов подчерта, че обсъжданото споразумение за свободна търговия между ЕС и Тунис ще даде нов тласък на търговията със северноафриканската страна.

В случай че проявявате интерес към сътрудничество с фирми от Тунис, можете да се свържете с Габриела Димитрова, директор МС МО
Tel.: +359 2 81 17 489
Fax: +359 2 987 32 09
E-mail: G.Dimitrova@bcci.bg, interdpt@bcci.bg
www.bcci.bg


13.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад