Назад

Предстои голяма търговска мисия в Турция

Председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна със Синем Таштан, търговски съветник  към посолството на Турция в София. В срещата участва и Бурхан Немутлу, председател на УС на Българско-турската търговско-индустриална камара.

По време на разговора бe обсъдено предстоящото провеждане на  търговска мисия на тема "Sourcing From Türkiye" в периода 30 ноември – 1 декември 2022г. в град Истанбул. Мисията ще обхваща следните браншове:

  • машини
  • енергетика
  • мебели
  • хартии/картони и храни

В началото на месец февруари 2023г. заедно с Търговско-промишлената палата – Бурса, в България ще бъде организирана втора търговска мисия, насочена към бранш строителни материали. Предстои уточняване на периода за провеждане на събитието, за което БТПП ще информира допълнително. 

По информация на търговския отдел на турско посолство до момента интерес за участие са заявили над 170 български компании. Очаква се събитието да е най-голямото с българско участие след пандемията в последните две години. В рамките на събитието разходите по настаняването, включително и закуска, както и трансферите в страната на един представител от компания ще се поемат от  Министерството на търговията на Република Турция.

Заинтересованите фирми и организации могат да потърсят  повече информация и съдействие на имейл irelations@bcci.bg

 


31.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад