Назад

Бъдещето на европейското предприемаческо общество обсъди Цветан Симеонов с новия председател на Европалати Люк ФрииденБъдещето на европейското предприемаческо общество бе в центъра на дискусията на председателя на БТПП Цветан Симеонов и новия председател на Асоциацията на европейските търговски палати /Европалати/ Люк Фрииден.

По време на разговора те обсъдиха предизвикателствата пред фирмите в Европа, които трябва да запазят пазарни позиции, да бъдат конкурентни на производители и доставчици на услуги от Азия и Северна Америка и същевременно да се справят с нарастващата инфлация и трудностите, причинени от близките до Европа военни действия.

В срещата участва и Бен Бътърс, главен изпълнителен директор на Европалати.

Събеседниците обмениха информация за историята и ролята на БТПП в българската икономическа среда. Бяха обсъдени още приоритетите за антикризисните мерки, приоритетите за развитието на палатите в Европа. Симеонов наблегна на борбата с бюрокрацията, необходимостта от избягване на популистки мерки, които са непосилни за европейската икономика и пречат на възстановяването й.

Посещението на Симеонов в Брюксел продължава с конференция на Европалати и среща на Борда на директорите на организацията.

 

 

 

 


28.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад