Назад

Посещение на сирийска делегация в БТПП

Бе договорено организирането на изложение-базар на водещи сирийски стоки през следващата година в София




 

Делегация от предприемачи от Сирия, ръководена от Набил Тумех, член на парламента на Сирия, посети Българската търговско-промишлена палата и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата взеха участие  Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на “Международна компания за развитие на туризъм и недвижими имоти“ ЕООД, работеща с арабските страни, и Михаил Аргатски, търговски директор на компанията.

По време на разговорите Набил Тумех заяви, че от страна на правителството на Сирия се предприемат мерки за по – активно сътрудничество със страни, желаещи да участват във възстановяването на страната след войната, като подчерта, че в момента в Сирия не се водят военни действия. Между Сирия и България е изградено добро икономическо сътрудничество с възможност за бъдещо положително развитие .

БТПП изрази готовност да съдейства  в организацията на изложение – базар на водещи сирийски стоки през следващата година в София. От страна на сирийските предприемачи-членове на делегацията бе съобщено, че допълнително ще изпратят информация за възможността да бъде предоставено помещение от 18 хил. кв. м в близост до Дамаск за постоянно изложение на български стоки.

Заинтересованите фирми и организации могат да получат допълнителна информация и съдействие от БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, е-мейл – irelations@bcci.bg

 


03.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад