Назад

БТПП подпомага българските работодатели при наемане на служители от трети страни



Българската търговско-промишлена палата, заедно с партньорите си от Върховния комисариат за бежанците на ООН, Каритас София, Фондация #За доброто, Фондация Humans in the Loop, КАТРО  България, Асоциация за развитие на София и много партньори, предлагат сътрудничество на български фирми, желаещи да наемат жени от други страни, включително мигранти и бежанци. Жените са от различни възрастови групи и търсят работа на пълно или гъвкаво работно време. Могат да заемат свободни работни места в ресторанти и други места за хранене, търговска мрежа, сферата на услугите, онлайн услуги, производство и др. - както в София, така и в страната.

Хората, търсещи работа, са от: Украйна, Сирия, Нигерия, Пакистан, Ирак, Афганистан, Ливан и др. страни. Владеят български, руски, английски, френски и други езици в различна степен. Сред тях има както завършили висше образование, така и с гимназиална подготовка.

При интерес да наемете служител от трета страна, можете да попълните формуляр.

За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg

БТПП ще проведе трудова борса между работодатели и търсещи работа от други страни на 17 ноември 2022 г. като дейност по европейски проект RIDE. Целта е  подпомагане контактите между работодатели и  служители – жени мигранти и бежанци.

 

 


21.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад