Назад

БТПП подписа споразумение с партньори от Обединените арабски емирства





Тодор Табаков, заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата, се срещна с генералния директор на Annual Investment Мeeting /AIM/– Уалид Фаргал. Целта на срещата бе подписване на споразумение за сътрудничество в областта на двустранното промотиране на дейности и събития, обмяна на икономическа информация и участие в предстоящи инициативи на организациите.

По време на срещата Тодор Табаков запозна госта с актуалната икономическа ситуация в страната като отбеляза, че България заема водеща позиция сред страните от ЕС по темповете на възстановяване след ковид пандемията. Заместник-председателят на БТПП информира за предимствата на България като инвестиционна дестинация, акцентирайки върху данъчната политика, трудовия пазар и инвестиционните стимули, които страната предлага. Той представи основните дейности на БТПП, сред които издаването на търговски документи: сертификати за произход, форсмажор, АТА карнети. Представена бе дейността на Арбитражния съд към Палатата, както и ползите от арбитражното производство.

Уалид Фаргал представи информация за Annual Investment meeting – водеща инвестиционна платформа в Близкия изток за създаване на инвестиционни възможности и развитие на икономическите отношения между отделните страни. Платформата цели да представи основните икономически предизвикателства, пред които са изправени страните в световен мащаб, новите инвестиционни тенденции и стратегии, които могат да бъдат използвани за максимизиране на потенциала на всеки бизнес, държава и регион, за да се стимулира икономическата диверсификация.

Генералният директор на AIM представи и информация за предстоящото издание на инвестиционния форум, който ще се проведе в периода 8-10 май 2023г. в Абу Даби. БТПП ще информира допълнително за възможностите за участие на български фирми.

 


25.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад