Назад

Kандидатствайте за финансиране в международен проект за иновативни идеи в сферата на роботиката







 

На 7 ноември от 15 ч. ще се проведе информационен уебинар във връзка с публикуваната покана за набиране на предложения от МСП по проект VOJEXT, който се изпълнява с участието на БТПП.

Проект VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) се изпълнява в рамките на програма „Хоризонт 2020”. Основната цел на проекта е  да насърчи МСП към по-бързо внедряване на иновативни технологични разработки в производствените процеси. За тази цел, партньорите по проекта разработиха ново поколение автономен и когнитивен (познавателен) робот (т.нар. кобот), който се управлява и наблюдава от кибер-физична система, позволяваща ефективно планиране и контролиране на производствения процес.

Настоящата покана е насочена към МСП с иновативни идеи за софтуерно и хардуерно надграждане и намиране на нови приложения на роботизираната ръка (т. нар. „кобот“). Фирмите, желаещи да кандидатстват, трябва да представят решение на едно от шест технологични предизвикателства в следните области: управление на склад; логистика; графичен дизайн и потребителски интерфейс; чиста работна среда; метрология и реконструкция; машинно обучение.

В рамките на поканата ще бъдат одобрени и реализирани между 5 и 8 проектни предложения, като одобрените кандидати ще получат финансиране на стойност до 80 000 евро за проект. Предложенията ще бъдат оценени от международен екип от страните-партньори по проекта, който включва експерти от Германия, Ирландия, Испания, Полша, Франция и Турция.

По време на уебинара участниците ще получат повече информация за проекта, целите на поканата, технологичните предизвикателства, изискванията към кандидатите, документите за кандидатстване и процеса за подаване и оценка на проектни предложения.

Kрайният срок за подаване на проектни предложения е 7 декември 2022 г., 18 ч. българско време. Повече информация за отворената покана можете да намерите на официалния уебсайт на проекта - https://vojext.eu/open-call-2/

Желаещите да участват в уебинара следва да се регистрират на следния линк - https://www.eventbrite.fr/e/vojext-open-call-2-info-session-registration-439029076787 Участието в събитието е безплатно.

Като координатор на информационните и комуникационните дейности, БТПП ще продължи да предоставя информация на бизнеса за всички резултати и предстоящи събития по проекта.

Повече информация можете да получите от Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“ на тел. 02 8117 556/553 и ел. поща: projects2@bcci.bg, projects3@bcci.bg

 

 

 

 


26.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад