Назад

Председателят на БТПП е преизбран за член на Борда на Европалати

Днес в Рим се проведе среща на Борда на Асоциацията на Европейските търговски палати /Европалати/. Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с колегите си от търговски палати, представени на срещата,  актуалните въпроси пред организацията. Нов план за действие на Европалати и стратегическа програма на организацията са били тема на дискусията в рамките на заседанието. Приоритетите на Европалати също са разисквани, като целта е организацията да се фокусира върху 6 най-важни теми, които да формират представянето й, изпълнението на мисията да свързва бизнеса с Европа и да генерира и реализира специфични дейности в тези области. Сред приоритетите на Европалати са: Европейски единен пазар; глобална Европа; МСП; Европейска зелена сделка; умения и предприемачество.

В рамките на срещата бе направена оценка на работата на Европалати с членовете на новия Европейски парламент, както и инициативата за комуникиране  на актуални виждания за европейската икономика и послания към бизнеса в рамките на кратки видео обръщения. Повече информация вижте тук: https://www.infobusiness.bcci.bg/echambres-1-10-19.html

Проведен бе избор на ръководство за следващия двугодишен период и Борд на Европалати за 2020 г.

Досегашният председател Кристоф Лайтл бе преизбран. В своето изказване той наблегна на необходимостта от по-активна политика пред европейските институции, по-висока степен на дигитализация, по-малко бюрокрация и повече нови пазари за европейските фирми.

Цветан Симеонов отново бе избран за член на Борда на Европалати, а Георги Стоев - за член на Комитета по бюджет.

 

 

 


09.10.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад