Назад

БТПП участва в Икономически форум на ЕВРОПАЛАТИЗапочна Икономическият форум на ЕВРОПАЛАТИ (EEF 2019), който тази година се провежда на 7–8 октомври в Рим. От Българската търговско-промишлена палата в събитието участват Цветан Симеонов, председател, Георги Стоев, член на УС, Илияна Филипова, зам.-председател на ТПП Враца.

По традиция събитието събира над 300 представители на европейски национални и регионални търговско-промишлени палати, които дискутират променящия се политически и икономически пейзаж в Европа.

Кристоф Лайтл, председател на Европалати, откри форума с думите: „Европа е на кръстопът. Търговските палати се срещат в точното време, за да обсъдят най-добрата посока, по която да поемат и как да вървят заедно с бизнеса по неговия път.“

Енрико Джиованини, ексминистър на труда в Италия, сподели, че европейските фирми трябва да следват правилата на кръговата икономика и да мислят за устойчиво бъдеще. Новата Европейска комисия също насърчава Европейската зелена сделка /the European Green Deal/.

В рамките на двудневния форум се провеждат различни тематични сесии:

  • Финансиране на устойчив преход на МСП
  • Дигитализация
  • Умения и служители
  • Интернационализацията – бизнес възможности извън ЕС
  • Активиране на европейския предприемачески потенциал
  • Трансграничен бизнес – силата на Единния пазар.
     

Икономическият форум на Европалати е стратегическо място за среща на търговско-промишлените палати от Европа. За това обсъждането на ключовите приоритети за мрежата от ТПП се комбинира с обмен на опит и представяне на идеи за европейски проекти в специална сесия на инициативата Chamber+. Очаквайте новини за българското участие в събитието.

Председателят на БТПП започна седмицата със среща на търговско-промишлените палати с доброволно членство, домакинствана от Шведската търговска палата.  Той обсъди със свои колеги предизвикателствата пред палатите, свързани както с икономическите условия на национално ниво, така и в Европа като цяло.


08.10.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад