Назад

Аржентинският бизнес проявява интерес за икономическо сътрудничество с България

Новоназначеният посланик на България в Аржентина посети БТПП

Новоназначеният посланик на България в Аржентина Андрей Техов, акредитиран и за Чили, Боливия, Парагвай, Уругвай, посети БТПП. Той проведе среща с Цветан Симеонов, председател на БТПП. Обсъдени бяха възможностите за активизиране на икономическите връзки и сътрудничество между България и Аржентина, и други държави от региона.

Сред основните теми на разговор бяха възможностите за организиране на бизнес делегации, активността на българските СТИВ в региона, потенциала на идеите за транспортни коридори, дейността на Смесената междуправителствена българо-аржентинска комисия за икономическо и техническо сътрудничество, чиято следваща среща ще се проведе в Аржентина. Техов подчерта, че Аржентина активно работи за добрия диалог между ЕС и Меркосур.

Обсъдена бе и идеята за презентиране на възможностите за инвестиране в България пред представители на аржентинския бизнес. Новоназначеният посланик на България в Аржентина информира, че страната проявява интерес за икономическо сътрудничество с България, като постави акцент върху следните сектори: ветеринарна медицина, машини за хранително-вкусовата индустрия, козметика, ИТ.

Заинтересованите български компании могат да се свържат с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на БТПП на телефон 02 8117 497 или e-mail: v.velichkov@bcci.bg


10.09.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад