Назад

По покана на словашкия посланик, БТПП организира делегация до Братислава по случай „Словашкия панаир за намиране на партньори 2016“

Събитието ще се проведе на 3 ноември 2016 г. в Братислава, а фокусът ще бъде поставен върху автомобилостроенето

Посланикът на Словакия в България Н. Пр. Мариан Якубоци посети Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и се срещна с председателя Цветан Симеонов. Освен икономическото сътрудничество между двете държави, основна тема на срещата бе „Словашкият панаир за намиране на партньори 2016“, организиран от Министерството на икономиката на Словакия и Словашката агенция за инвестиции и развитие на търговията.

Събитието ще се проведе на 3 ноември 2016 г. в Братислава. Основни направления на бизнес изложението са енергетика и информационно-комуникационни технологии, а фокусът тази година е поставен върху автомобилната индустрия.

Договорено бе БТПП да организира бизнес делегация, която да участва в „Словашкия панаир за намиране на партньори 2016“, като при проявен интерес българските компании могат да се свържат с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на телефон 02 8117 497/494 или на e-mailадрес v.velichkov@bcci.bg. Допълнителна информация може да бъде открита и на официалните уеб-страници на организаторите: http://slovakmatchmakingfair2016.sario.sk/ и http://www.sario.sk/en/events-projects/slovak-matchmaking-fair-2016.

Словакия е най-големият производител на автомобили на глава от населението, като производството надхвърля 1 милион коли годишно и поставя страната на 19-то място в света по брой произведени автомобили, непосредствено след Италия. В държавата действат заводикоито произвеждат модели на Пежо, Ситроен, Киа, както и по-луксозните Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne. Започнато е вече и сътрудничество за производството на каросерии и интериор за новите SUV-версии на Bentley, а през 2018/2019 г. се очаква да започне производството и на Jaguar, Land Rover и Lamborghini Ursus.


30.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад