Назад

Продължава партньорството между БТПП и DEIK в подкрепа на предприемачите от България и Турция

Двете организации си поставиха амбициозната обща цел в недалечно бъдеще да се постигне и надмине нова психологическа граница на двустранния стокообмен от 10 млрд. щ. дол.

Председателят на Българо-турския икономически съвет към БТПП Цветан Симеонов се срещна с колегата си Осман Ак, председател на Турско-българския икономически съвет към Борда за външноикономически отношения на Турция /DEIK/. Участие в срещата взеха Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата, Иван Стоименов, член на Изпълнителния съвет на БТПП и представители на борда на директорите на Турско-българския икономически съвет.

Целта на срещата бе обсъждане на икономическото сътрудничество между България и Турция, като бе дадена оценка на нивото на развитие на търговско-икономическите отношения, в контекста на последните събития в региона.

Констатирано бе, че търговията се развива успешно, като  Осман Ак и Цветан Симеонов си поставиха амбициозната обща цел - чрез обединени усилия в недалечно бъдеще да се постигне и надмине нова психологическа граница на двустранния стокообмен от 10 млрд. щ. дол.

По време на срещата бяха дискутирани открити въпроси в развитието на двустранното сътрудничество - в областта на транспорта, енергетиката, инвестициите, процедурите за получаване на визи и на разрешителни за работа.

Представени бяха и предстоящи проекти , за които БТПП ще информира допълнително.


01.09.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад