Назад

Фирма АПИС е номинирана за наградата на INNOVATION RADAR 2016 на Европейската комисия

Гласувайте АПИС да стане Иноватор на Европа


Фирма АПИС – дългогодишен партньор на БТПП, е номинирана за престижната награда INNOVATION RADAR 2016 на Европейската комисия.

Европейската комисия обяви 40 европейски фирми, които се състезават за наградата. Фирма АПИС е единствената, която участва в номинацията с проект в областта на правото.

Наградата Innovation Radar 2016 на Европейската комисия е инициирана с цел да се открият и подкрепят нови проекти на европейски фирми с висок потенциал за развитие, получили финансиране от ЕС.

АПИС е номинирана с компонента EULinksChecker - част от разработения проект EUCases, получил финансовата подкрепа на ЕС. EULinksChecker  е инструмент-добавка за интернет  браузърите, който ще улеснява значително работата на юристите в процеса на изготвяне или преглеждане на нормативни документи, свързани с правото на ЕС в Интернет. Проектът предлага удобни функции за извършване на правни проучвания, въз основа на правни цитати или други семантични връзки на изготвени или преглеждани документи, съдържащи съдебната практика и законодателството на ЕС.

БТПП предлага на своите членове, колеги и партньори, да подкрепят АПИС за участието във финалния етап на състезанието.

В подкрепа на АПИС можете да гласувате на сайта на Европейската комисия (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/innovators/apis-innovation-radar) като кликнeте върху бутона Vote до края на м. август.

Важно е да се има предвид, че от един интернет адрес може да се даде само един глас.


30.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад