Назад

БТПП активно съдейства при организацията на международно студентско състезание по право





В БТПП бе обсъдена съвместната организация за участие на български студенти в голямо международно състезание по право.  
В срещата участваха адвокатите Олег Темников и Дафина Атанасова - треньори на отбора на студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ за международното състезание по арбитраж (Willem C Vis International Commercial Arbitration Moot), и членове на Сдружението за международни състезания по право,  и Цветан Симеонов – председател на БТПП.
 
Разгледана бе възможността за провеждането на предварително подготвително състезание (Pre-Moot) през 2015 година в София.
 
Тази година в състезанието участваха три български отбора от Софийски Университет „Св.Климент Охридски“,  Нов български университет и Русенски Университет „Ангел Кънчев“. Съществува допълнителна възможност България да разшири участието си и с други отбори от различни университети. Това би позволило една по-реална оценка за нивото на обучение в университетите в България, както и за сравнение с обучението на студентите в чужбина.
 
БТПП ще съдейства за осигуряване на основната част от логистиката на предварителното подготвително състезание,  намиране на партньори сред юридически организации и кантори в България и чужбина, сред висшите учебни заведения с преподаване на право и сред търговски представители от европейски страни, участващи активно в международното състезание по право.
 

02.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад