Назад

Цветан Симеонов се срещна с представители на Датско-българското бизнес общество





Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в среща на Датско-българското бизнес общество, организирана от Н.Пр. Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания в София. Неформалната организация на българо-датския бизнес е създадена през 2016 г. и от тогава регулярно провежда срещи и поддържа тесен контакт с дипломатическото представителство в София.

По покана на Посолството на Дания в София, председателят на БТПП взе участие като специален гост на срещата с представители на датски компании. Той представи работата на Българската търговско-промишлена палата, взаимодействието й с институциите, специалните услуги и съдействието, което предоставя на бизнеса от България и чужбина.

Участниците в срещата имаха редица въпроси към Симеонов, свързани с недостатъците в българското законодателство, които касаят бизнеса, електронното правителство, бюрокрацията и корупцията. Председателят на БТПП разясни и начините за справяне с липсата на достатъчно и добре подготвени кадри, сред които са: пряко взаимодействие между бизнеса, образователните институции и Министерството на образованието и науката; възможностите за внос на работна ръка и наемането на хора след пенсионна възраст и въведение на иновации за ограничаване на нуждите от работна ръка.

 


01.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад