Назад

Среща с Фабрицио Дзарконе, постоянен представител за България на Световната банка



Проведе се среща между председателя на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител за България на Световната банка. По време на срещата председателят запозна г-н Дзарконе, който от август месец е в страната, с многогодишните традиции и работата на Палатата, както и членството й в международните организации - Международна търговска камара-Париж, Асоциация на световните търговски центрове, Асоциация на европейските търговски палати и др.

Бяха обсъдени бъдещите направления, по които БТПП работи в България, както условията и тенденциите на бизнес климата у нас. Устойчивото развитие, околната среда, качеството на въздуха, законодателството и обществените поръчки също бяха сред водещите теми на разговора. Страните се съгласиха да обменят опит и добри практики с цел да се повиши качеството на образованието и да се създадат възможности за информиране на заинтересованите страни за професиите на бъдещето.

Председателят на БТПП отправи и специална покана към госта за Годишните награди на Българска търговско промишлена палата, които по традиция ще се състоят в началото на месец декември.

Палатата и Световната банка имат дългогодишно сътрудничесто и заявиха своето желание то да продължи и за напред.

 

 


30.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад