Назад

БТПП посрещна търговска мисия от Португалия





Четири компании с различни интереси и от разнообразни сектори проведоха срещи с над 30 компании от България. Обсъдиха се възможностите за сътрудничество в областите: търговия с полипропиленови, полиетиленови тръби; строителство, строителни материали и оборудване; производство и оборудване за оранжерии; лозаро-винарски сектор; производство и търговия с гаражни врати; индустриално машиностроене и оборудване; автоматизация и др.

Представителите на португалските компании поддържат силен интерес към българския пазар и са готови да осъществят контакт с още нови партньори.

HELIROMA Plásticos S.A. е компания, която се занимава с производство на термопластични тръбни системи PP-R, PE-Xa, PE-RT и PE-RT/AL/PE-RT. Богатата гама от продукти на компанията включва тръби с фибро стъкло, тръби с и без кислородна бариера, многопластови тръби, различни фитинги и др. Компанията поддържа своя собствена марка HELIROMA.

Основана през 1996 г., Heliroma Plásticos S.A. е със седалище в област Авейро, Португалия. Продукцията ѝ се използва в строителството, селското стопанство, за отоплителни и водни системи /топла и студена вода/. Тръбите са с различни размери PPR от 20 мм до 400 мм, MLPC от 16 мм до 110 мм, PE-Xa и PE-RT от 12 мм до 32 мм.

Компанията има партньори на пазарите на следните страни: Испания, Германия, Австрия, Латвия, Литва, Великобритания, Италия, Кипър, Гърция, Турция, Мароко, Тунис, Алжир, Ангола, Мозамбик, Саудитска Арабия, Кувейт, Дубай, Мексико, Колумбия, Чили и др.

В България HEROLIMA търси голям вносител и дистрибутор.

SISAR- SISTEMAS, AUTOMAÇÃO, ROBÓTICA, LDA е млада и динамична португалска компания, която се занимава с разработка и търговия със специални машини за промишлеността, контрол на качеството, автоматизация и линии за цялостно асемблиране.

Компанията работи съгласно нуждите на клиентите и може да разработи решения, които да оптимизират производството и да отговорят на очакванията на клиентите. Използва най-добрите материали на пазара и съобразява наличието на резервни части с цел предпазване от необходимост от модификации или спиране на производството по технически причини.

SISAR предлага сътрудничество на компании с различна големина, със собствено производство и възможности за поддържане на съоръженията, които произвежда.

В България SISAR търси бизнес партньорство с производствени компании, които желаят да оптимизират, автоматизират и да постигнат по-високо качество на продукцията си. Фирмата очаква да установи и контакти с потенциални вносители и дистрибутори на своите продукти.

ARCEN ENGENHARIA, S.A. която се занимава с производство на бетонни възли, бетоносмесители, асвалтови заводи и др.

Компанията има два завода в Португалия и в Полша. Предоставя пълна услуга по параметри на клиента, включително проектиране, монтаж и следпродажбено обслужване на бетонни възли /мобилни, стационарни/, бетоносмесители /двувалови, гравитационни, принудителни, хоризонтални за сухи строителни смеси/, контролно оборудване, съоръжения за рециклиране на бетон, асфалтови заводи с непрекъснато и циклично действие и др.

Марки на компанията: ARCEN, EUROXXI (контролно оборудване), EUROX. 

Компанията има партньори на пазарите в следните страни: Мароко, Португалия, Франция, Оман, Алжир, Белгия, Кувейт, Испания, Полша, Канада.

В България ARCEN търси вносител и дистрибутор, както и контакти с производители на готов бетон, производители на строителни панели, компании от сектор строителство, включително пътно строителство. Освен това, компанията търси поддоставчик на тежки метални конструкции.

SkySYS - Soluções Integradas, Lda е млада португалска компания, която се занимава с разработка и търговия със софтуерни, електронни и механични интегрирани решения за контрол, автоматиация и управление на процесите в селското стопанство, винопроизводството, автоматизация за дома и промишлеността.

SkySYS предлага съоръжения за селскостопански оранжерии – климатици, сонди /водни, въздушни/, устройства за контрол на температура, влажност, светлина, вентилация, изграждане на екосистеми; автоматичен диспенсер за хранене на коне; системи за контрол и автоматизация на процесите във винопроизводството;  автоматизация за дома и промишлеността – системи за контрол на достъп, софтуер за вътрешно управление и др.

Продуктите, които компанията желае да представи по време на посещението си в България са:

SkyCLIMA – електронни конзоли за климатичен контрол в селскостопански оранжерии

SkyEQUESTRE – контрол и управление на конюшни и автоматично и персонализирано хранене за коне

SkyWINERY – интегрално управление и контрол във винопроизводството

GATES AUTOMATION – мотори за отваряне/затваряне на домашни и индустриални врати

Компанията работи успешно на пазарите в следните страни: Испания, Франция, Португалия.

В България SkySYS търси бизнес партньорство в секторите селско стопанство, винопроизводство и производство на врати за дома и промишлеността, както и контакти с потенциални вносители и дистрибутори на своите продукти. 

 

БТПП ще окаже необходимото съдействие за свързване със съответните компании. За контакт: дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02 8117 489, e-mail: g.dimitrova@bcci.bg.


30.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад