Назад

Среща с фирма в областта на медицинските изследвания



Председателят на БТПП Цветан Симеонов и Владимир Томов, който е Председател на Съвета по инвестиции към Палатата, проведоха среща с Димитър Георгиев, собственик на ПАРАЛАКС ЛАЙФ САЙЪНСИС АД, фирма с широк обхват на дейности в здравеопазването.

Симеонов представи дейността на БТПП с акцент на дигитализацията на Арбитражния съд и новото издание на Палатата „ТОП 100“ на водещите фирми в българската икономика. Той подчерта, че АС при БТПП има големи предимства: конфиденциалността (само с разрешение на страните може да присъства външно лице), споровете се решават бързо и много по - евтино за бизнеса. В държавния съд при иск се вземат 4 на сто за завеждане на иска и 2% при обжалване, а в АС таксата е 1% за исковете с по-голяма стойност.

Председателят запозна г-н Георгиев с кампанията, организирана от БТПП - ДА ВЪЗСТАНОВИМ КЪЩАТА НА ИВАН ГРОЗЕВ В ГРАД КАРЛОВО! и го покани на предстоящото официално откриване в Карлово – в къщата на първия председател на Софийската търговско–индустриална камара.

Paralax Life Sciences има ключова експертиза в управлението, консултирането и прилагането на различни дейности, свързани със сектора на наука за живота – клинични изпитания за развитието на нови и фармацевтични продукти, събирането и съхранението на стволови клетки от пъпната връв, представянето в България на продукти за генетично тестване, иновации, технологии за спирането на цигари, регулиране на теглото, фармацевтични и козметични продукти, финансирани и анализирани за българското здравеопазване, структурирано финансиране на иновативни проекти и др.

Димитър Георгиев обясни, че има случаи, в които са направени изследвания за това дали един човешки организъм би могъл да преработи точно това количество лекарства, което му е изписано, или количеството трябва да бъде променено спрямо това, което може да преработи конкретният човек. Определени хора са доказали, чрез тези изследвания в лабораторията, че имат алергия към определения фармацевтичен продукт, който им е изписан и този продукт бива заменен с друг.

Paralax Life Sciences помага на клиентите си във фармацевтичната и биотехнологична индустрия да определят и безопасността на техните продукти и необходимостта да покрият различните стандарти и очаквания на техните клиенти. Те осигуряват висококвалифицирани клинично развити услуги, които максимално да се доближат на ценностите на клиентите, както и инвестират в развитието на различни лекарства. Във фирмата се работи в различни терапевтични направления, оказва се съдействие на психолози при следродилна депресия в случаите, в които могат да бъдат полезни, за да може това заболяване при голяма част от младото поколение да бъде избегнато, както и предлагат и компетентно консултиране в сферата на различните регистрации на лекарства, хранителни добавки, пособия и превантивните мерки за лечение.

Изключително важен е теста, който осигуряват при ДНК анализ след шестата седмица на забременяването на жени, при които откриват евентуалното наличие на генетични заболявания или на антитела, които би могъл да развие плодът след раждането. В такива случаи, след този ДНК анализ, Paralax Life Sciences биха могли да избегнат евентуални по-нататъшни заболявания при раждането на детето.

В заключение на разговора Цветан Симеонов и Димитър Георгиев обсъдиха съвместни бъдещи инициативи в подкрепа на българския бизнес.


30.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад