Назад

БТПП връчи своите Годишни награди за 2011

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за 18-ти път връчи своите традиционни Годишни награди. Церемонията се състоя в Шератон София хотел Балкан на 1 декември 2011 г.








 
Най-много награди бяха връчени на представителите на бизнеса. Отличието за фирма с най-високи показатели по изменение на нетните приходи от продажби за 2010/2009 г. взе „Трейшън клиф голф енд спа ризорт“ ЕАД. Наградата за фирма, реализирала най-висока печалба на 100 лева собствен капитал за 2010 г. заслужи Орифлейм България ЕООД.

„БГ Агро АД“ получи наградата за най-добре представила се фирма по показателя максимална величина на печалбата на 100 лева приходи от продажби за 2010 г. В класацията на БТПП “ТОП 10х6” с печалба и максимални приходи от продажби за 2010 г. (в хил.лв.) по национални райони бяха отличени с плакет и грамота.

„Енемона“ АД, гр.Козлодуй (Северозападен район), „Идеал Стандарт Видима“ АД, гр.Севлиево (Северен-централен район), „Солвей соди“ АД, гр. Девня (Североизточен район), „Национална електрическа компания“ ЕАД, гр.София (Югозападен район), „КЦМ“ АД, гр. Пловдив (Южен-централен район),
„Нафта трейдинг“ АД, гр. Бургас (Югоизточен район).


В категорията 50 фирми с приходи от продажби до 3900 хил.лв., класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г. отличието спечели „Дъбрава-99“ АД, гр. Бургас, а в категорията 25 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2010 и 2009 г. – „Електро-енергиен системен оператор“ ЕАД, гр. София.
Отличието за регионална търговско-промишлена палата в системата на БТПП заслужи Търговско-промишлена камара - Пловдив. Браншова организация на годината стана Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство.

Награда за принос в двустранните икономически отношения и подкрепа на дейността на БТПП получи посланикът на Унгария Юдит Ланг. В категорията "Търговски представител" беше наградена Гражина Хоронжикевич, търговски съветник и завеждащ отдел "Промоция на търговията и инвестициите" в посолството на Полша у нас. Новост тази година в отличията за международните мисии е наградата за Съветник по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) към задграничните ни служби. Номинираните търговско-икономически служби бяха Австрия, Индия, Русия и Турция, но бронзовата статуетка Хермес отиде при СТИВ на Р България в Австрия. От името на службата наградата прие заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, специален гост на събитието.

БТПП продължи традицията да награждава медии и журналисти  за обективно представяне на позициите на Българска търговско-промишлена палата и отразяване позициите на членовете по актуални въпроси от бизнеса. Призът за медия отиде при Българското национално радио, а за журналист беше отличена Росинка Проданова, от радио Благоевград.

В заключителната част на церемонията председателят на БТПП, Цветан Симеонов, представи пред официалните гости фирмите-изложителки, които участваха с щанд за дегустация. Генералният спонсор на събитието фирма Артекс инженеринг и фирмите-изложителки, допринесли за осъществяване на тържеството за Годишните награди, получиха от председателя Диплома в рамка – за лицензиран доставчик и Търговски католог на износителите-2011. Цветан Симеонов поздрави призьорите за постигнатите през годината резултати и вдигна наздравица с чаша българско вино, пожелавайки им още по-големи успехи през 2012 година.

01.12.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад