Назад

Временно управляващият Посолството на Либия посети БТПП

 
Първото официално посещение на временно управляващия Посолството на Либия у нас Исса Ашур в българска институция се осъществи в БТПП. Той се срещна с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и почетният консул на Йордания в България д-р Хасан Бармауи.

Цветан Симеонов представи виждането си за по-широко сътрудничество с Либия в икономическата сфера, като подчерта, че БТПП и страната ни подкрепят демократичното развитие на Либия, тъй като тя е наш традиционен търговски партньор от години. 

Посланик Ашур направи обзор на хода на събитията през последните месеци. След 8-месечна война е унищожена цялата инфраструктура. Страната има нужда от изграждане на пътища, болници, учебни заведения, железопътна мрежа, летища. За това тя разчита на партньори от чужбина, включително България.

Обсъдени бяха инициативи за активиране на двустранното икономическо сътрудничество и по-конкретно осъществяване на посещение в България на председателя на Федерацията на търговските, промишлените и занаятчийските палати в Либия, заедно с бизнесмени от арабската страна, което се очаква през втората половина на януари следващата година. Той предаде проект на споразумение за сътрудничество с федерацията.
 
В заключение председателят на Палатата очерта секторите, към които са насочени интересите на българските фирми - строителство, селско стопанство, търговия, туризъм.

29.11.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад