Назад

БТПП връчи почетен диплом на Н.Пр. Хироши Нарахира





Извънредният и пълномощен посланик на Япония в Република България Н.Пр. г-н Хироши Нарахира посети Българската търговско-промишлена палата в края на своя мандат. Председателят на БТПП Цветан Симеонов изрази удовлетворението си от съвместната работа с Посолството на Япония в София под ръководството на посланик Нарахира. Той използва случая да благодари още веднъж, за връчената му почетната грамота на министъра на външните работи на Япония за 2022 г. за принос за задълбочаване на търговско-икономическия обмен между Япония и България.

Посланик Нарахира информира, че през следващата 2024 година  България и Япония ще отбележат няколко годишнини в дипломатическите си отношения /85 години от установяването и 65 години от възстановяването им/. Той изрази надежда успешното сътрудничество между Посолството и БТПП да продължи с участието на новия посланик, който се очаква съвсем скоро.

Симеонов връчи почетен диплом на посланика за приноса му в развитието на икономическите връзки между двете страни и отличното взаимодействие с Българската търговско-промишлена палата по време на мандата му. Посланик Нарахира бе удостоен и със сребърен медал с лика на Иван Грозев, първи председател на Софийската търговско-индустриална камара, изработен по повод 125 години от създаването на БТПП.

 


05.10.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад