Назад

БТПП поздрави Българо-румънската търговско-промишлена палата по повод 20-та годишнина от основаването





Главният секретар на БТПП д-р Васил Тодоров бе официален гост на тържеството по отбелязването на 20-та годишнина на Българо-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/ и връчи плакет и грамота на ръководството на смесената палата за дългогодишното сътрудничество с БТПП и насърчаване на търговско-икономическите отношения между Румъния и България.

Изпълнителният директор на БРТПП Елеонора Иванова поздрави гостите и направи обзор на последните години в развитието на смесената палата, която днес има над 100 членове – активни компании от двете страни на Дунав.

Ръководството и екипът на БРТПП бяха удостоени и с почетния знак на областния управител на Русе Данаил Ковачев за цялостния принос на организацията в развитието на трансгранично сътрудничество между България и Румъния в сферата на икономиката.

Видео приветствие по случай 20-тата годишнина от основаването на БРТПП отправи и българският посланик в Букурещ Радко Влайков. „Впечатлен съм от приноса Ви в развитието на българо-румънските отношения“, заяви дипломатът и посочи, че БРТПП е може би най-добрият пример за едно доброволно сдружение, една платформа за обмяна на контакти и сътрудничество между българския и румънския бизнес. Според официалната статистика през последните 17 години стокообменът между двете държави се е увеличил 10 пъти и според Влайков това в немалка степен е заслуга на БРТПП.

Участие в събитието взеха още Димитър Недев, временно изпълняващ длъжността кмет на Русе, Ивайло Маринов и Бронислав Денев, които по различно време ръководят Службата по търговско-икономически въпроси на България в Румъния, и др.

 


02.10.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад