Назад

Добри перспективи за партньорство с Фондация „Конрад Аденауер“





По покана на председателя на БТПП Цветан Симеонов, ръководителят на Бюрото на фондация „Конрад Аденауер“ в София - Норбърт Бекман-Диркес, посети Палатата.

Симеонов представи Палатата като неправителствено сдружение със 128-годишна история, основана на принципите на доброволното членство, автономия и самофинансиране. Коментира насоките в дейността на БТПП през последните години, като особено внимание обърна на усилията за осигуряване на благоприятна икономическа среда за инвеститорите, устойчиво развитие и повишаване конкурентоспособността на фирмите. Представено беше и изданието  „България в цифри“.

През настоящата година БТПП е ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели/АОБР/ и Симеонов запозна госта с нейните приоритети и постижения.

От своя страна Норбърт Бекман-Диркес представи работата на Бюрото в София и обърна внимание на целите и ценностите,  към които се стремят - социалната справедливост, либералната демокрация и стабилна икономика. Организацията е инициатор и на редица форуми по стратегически въпроси.

Норбърт Бекман отбеляза, че търговските палати са естествен партньор на фондацията.

Бяха набелязани някои възможности за бъдещо сътрудничество, които предстои да бъдат развити в реални инициативи и съвместни проучвания, допринасящи за развитието на международното икономическо сътрудничество и съдействие за европейска интеграция на България.

 

 


10.10.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад