Назад

БТПП и Международната младежка камара обсъдиха съвместни инициативи в България





Представители на Международната младежка камара /JCI/ посетиха Българската търговско-промишлена палата. Деница Вълева, вицепрезидент на организацията за България, и Анналиса Шембри, вицепрезидент на Международната младежка камара за 2023 г.,  разговаряха с председателя Цветан Симеонов.

Обсъдени бяха възможности за задълбочаване на сътрудничеството, което е активно още от създаването на организацията в България през 2011 г.

Като неправителствена организация JCI има мисията да създава лидерски възможности за развитие, които овластяват и вдъхновяват младите хора /18-40 години/да направят позитивна промяна в обществото. Камарата подготвя международната програма Creative Young Entrepreneur -  предприемаческо състезание за стартиращи и работещи предприятия. Събитието ще се състои през 2024 г. за пръв път за България. Победителите ще вземат участие в европейското издание. Предвидена е цялостна програма, която съчетава практическо обучение, менторство, възможности за нетуъркинг и достъп до финансови ресурси. Договорено бе БТПП и JCI да обединят усилията си програмата да отговаря на нуждите на младите предприемачи у нас.

Симеонов представи дейностите на БТПП в полза на стартиращи компании като разясни работата на Съвета по инвестиции и отправи покана за участие в предстоящото Sofia International Money Expo през октомври в столицата.

Бяха разисквани и други форми на взаимодействие между двете бизнес организации, включително ангажиране в програмата Еразъм за млади предприемачи, към която БТПП е посредническа организация.

 

 


15.08.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад