Назад

Среща с посланика на Република Гана





Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Гана Франсиска Ашиете – Одунтон посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов. В срещата участваха Патрик Осеи Бонсу, министър-съветник по търговските въпроси към Посолството на Република Гана в Анкара, и Кофе Бабоне - предприемач.

Симеонов изрази удовлетворението си, че посещението на посланика се осъществява във важен период за развитието на двустранните икономически отношения. През месец юни БТПП и Националната палата за търговия и индустрия на Гана подписаха споразумение за сътрудничество. „Това е само една стъпка от плана за разширяване на икономическото взаимодействие на България със страните от Западна Африка“, каза Симеонов.

По време на срещата бяха съгласувани още области за сътрудничество, сред които размяна на бизнес посещения с цел разкриване на потенциала на търговията и инвестициите в двустранен аспект, насърчаване участието на компании от двете страни в различни панаири и изложения.

Посланик Одунтон посочи, че Гана има добре развито селско стопанство, химическа, фармацевтична, автомобилна и текстилна промишленост. Тя определи навлизането на дигитализацията в производството като ключова за напредъка на страната.

Дипломатът сподели, че отговаря за няколко страни в региона – Албания, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Украйна и Турция, и следи внимателно икономическото развитие в Югоизточна Европа. Симеонов предостави актуална информация за бизнес и инвестиционната среда в България.

 


02.08.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад