Назад

Среща с ръководството на Асоциацията на българо-арабски икономически камари



Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе регулярна среща с Ахмад Алаедин, председател на Асоциацията на българо-арабски икономически камари и председател на Ливано-българския бизнес съвет.

По време на срещата бе обменена информация за икономическата ситуация в България и Ливан. Споделени бяха идеи за активизиране на дейността на двете смесени организации в посока по-ефективни търговски отношения между България и арабските страни. Алаедин съобщи, че към момента икономическата ситуацията в Ливан е стабилна.    

Симеонов информира госта за наскоро проведена среща с новия български посланик в Бейрут - Ясен Томов, и обсъдените възможности за провеждане на бизнес форуми и делегации, намиране на потенциални партньори и др. Договорено бе до края на годината БТПП съвместно с Ливано-българския бизнес съвет да организира изложение на ливански стоки в София, като предстои да се уточнят детайли по събитието.

При интерес от участие в бъдещи инициативи с партньори от арабските страни може да се свързвате с дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” в БТПП на имейл – irelations@bcci.bg

 


09.08.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад