Назад

Продължава партньорството на БТПП с Балкански водороден клъстер





Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с представители на ръководството на Балкански водороден клъстер (БВК) - Васимир Радулов, съосновател на БВК, и Петър Христов, председател.

Целта на срещата бе обсъждане на новите перспективи и възможности за развитие на водородните технологии и сектора, както и разширяване на сътрудничество между БТПП и клъстера. Цветан Симеонов изрази благодарността си към представителите на Балкански водороден клъстер за тяхното участие и представляване на БТПП в работни групи във връзка с изпълнението на Националната пътна карта за подобряване на условията за разгръщане на потенциала за развитие на водородните технологии и механизма за производство и доставка на водород.

По време на срещата бе констатирано доброто сътрудничество на Балканския водороден клъстер със Соларна Академия България в рамките на съвместни събития и инициативи, като представителите на БВК изразиха надежда подобно партньорство да се осъществи и с други браншови организации. Цветан Симеонов потвърди подкрепата на БТПП при оказване на съдействие и разширяване на сътрудничеството между различните отраслови организации.

 

 


03.08.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад