Назад

Обсъждат се идеи за активизиране на деловите контакти с Ливан



Новоназначеният посланик на България в Бейрут Ясен Томов посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов възможностите за активизиране на търговско-икономически отношения между България и Ливан.

Посланик Томов сподели своите идеи за развитие на двустранното сътрудничество, като направи обзор на икономическата ситуация в Ливан. Той отбеляза, че бизнес контактите между двете страни са по-скоро спорадични, като идеята му е поне веднъж годишно да се организира събитие, което да създава възможност за  стопанските субекти да разговарят и обсъждат потенциални партньорства. Дипломатът постави акцент и на важността от продължаване на сътрудничеството между България и Ливан в областта на академичния обмен.

Цветан Симеонов запозна госта с дейността на БТПП и регионалната й структура, като изрази готовността на Палатата да съдейства на посланика при активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, организирането на бизнес форуми и делегации, намирането на потенциални партньори и др. Като важен партньор в това начинание Цветан Симеонов представи и създадената през 2020г. с помощта на БТПП Асоциация на българо-арабските камари с председател  Ахмад Алаедин.

 


03.08.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад