Назад

Общо събрание на GS1 AISBL, 22-24 май 2023 г.



В периода 22-24 май 2023, в Антверпен, Белгия се провежда Общото събрание на GS1 AISBL. GS1 е глобална организация, чиято дейност е свързана с разработването и внедряването на стандарти за нуждите на бизнеса. Тя е неутрална и осигурява глобална платформа за сътрудничество между лидери в индустрията, правителства, регулаторни органи, академични среди и асоциации в намирането на стандартизирани решения за справяне с предизвикателствата при обмена на данни с високо качество.

В структурата на GS1 участват 116 Национални организации GS1 в различни страни, за България това е GS1 България. В глобален мащаб стандартите се използват от над два милиона компании, а ежедневно се сканират над 10 милиарда GS1 баркода. Стандартите GS1 осигуряват единен език за комуникация между бизнес партньорите по цял свят.

В програмата на събитието са предвидени заседание на Управителния съвет на GS1, в чийто състав участват ключови лидери от мултинационални компании: търговци на дребно, вкл. платформи за електронна търговия, производители и Национални организации GS1; представяне на успешни проекти както от страна на Национални организации GS1, така и от страна на представители на самата индустрия; среща на Председателите и изпълнителните директори на Националните организации GS1 за предварително обсъждане на темите от дневния ред на ОС и накрая самото Общо събрание, на което ще бъдат гласувани отчети за минал период и бюджет за финансовата 23/24 година, 3-годишен план за дейността и 5- годишни стратегии, както обновена за цялостната дейност на организацията, така и секторни за Търговията на дребно и Глобалната мрежа за синхронизация на данни.

Предвидено е и отразяване на 50 годишния юбилей на организацията. През 1973 година представители на индустрията постигат съгласие относно въвеждането на универсален код на продуктите с цел автоматично обработване на продажбите на каса и инвентаризация. GS1 баркодът поставя началото на цифровата революция, която завинаги променя начина, по който светът прави бизнес. С едно обикновено сканиране на прилежащия баркод продуктът може да бъде свързан с информацията за него в различните информационни системи.

От страна на GS1 България участват Цветан Симеонов, председател на GS1 България и председател на УС на БТПП, и Цвета Братанова, изп. директор.

 


22.05.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад