Назад

Среща с представители на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии (СИДНТ) към БТППЦветан Симеонов проведе среща с Председателя на СИДНТ Радослав Петков и д-р Тодор Воденичаров, член на управителния борд.

На нея бяха обсъдени въпроси, свързани с необходимостта от навлизане на дигитализацията и други иновативни технологии в повече сектори на икономиката ни.

Специален акцент в обсъжданята бе поставен върху сектора на здравеопазването и по-конкретно въвеждането на баркода, като контролна и идентифицираща система в повече медицински практики. Според д-р Воденичаров до две, три години темата за използването на баркодовете ще стане належаща в здравния сектор у нас поради нуждата от изпълнение на европейските директиви, свързани с цифровизацията. Петков допълни, че използването на баркодове за контрол и логистично проследяване, и  дигитализацията са дълбоко взаимосвързани дейности.

Цветан Симеонов заяви, че Българската търговско-промишлена палата съвместно със СИДНТ, активно ще търси решения на нуждите от навлизане на дигитализацията и други технологични новости в работната среда на множество икономически сектори у нас. Участниците в срещата се съгласиха, че това са усилия, които трябва да бъдат положени, ако искаме българският бизнес да остане конкурентоспособен на своите чуждестранни партньори и за в бъдеще.

Следете ни и във: Facebook, LinkedinTwitter, Instagram, You Tube

 


17.05.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад