Назад

Българо-украинската индустриална камара представи инициативи в подкрепа възстановяването на Украйна

Проведе се онлайн заседание на Общото събрание на Българо-украинската индустриална камара /БУИК/ към БТПП. Събитието бе официално открито от Цветан Симеонов, председател на БТПП, който благодари на ръководството и членовете на БУИК за съпричастността им към активизиране на дейността на смесената камара. Той направи обзор на двустранните търговско-икономически отношения между България и Украйна и съществуващите проблеми при осъществяване на търговия между двете страни. Симеонов изрази подкрепата на БТПП към постигане целите на смесената камара.

Заседанието бе водено от Лилия Иванова, председател на Българо-украинската индустриална камара, която представи данни от Доклада на Световната банка за щетите в Украйна и нуждите за възстановяване на страната. Акцент бе поставен върху възможността български фирми да заявят интерес за включване в търгове за възстановяване на Украйна.

По време на онлайн заседанието бе приет отчет за дейността на БУИК за периода март 2022 – март 2023 и програма за дейността за 2023г.

Лилия Иванова информира за предстояща инициатива на БУИК, съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ за организиране на бизнес форум с представители на български и украински браншови организации и бизнес от секторите информационни технологии, финтех, зелени технологии, агритех и др. БТПП ще информира допълнително за програмата на събитието.

 


11.05.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад