Назад

Представители на Посолството на Кралство Белгия посетиха БТПП

Жереми Тирион, първи секретар по политически и икономически въпроси към Посолството на Белгия в София, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и Величка Терзиева, секретар по търговия и инвестиции при търговското представителство на Фландрия към Посолството.

По време на разговора бе дискутирано търговско-икономическото сътрудничество между двете страни. В тази връзка Величка Терзиева информира за предстоящо посещение в София на бизнес делегация от Фландрия в края на месец май тази година. В нея ще участват представители от различни икономически сектори, включително хранително-вкусова промишленост, фармация, околна среда и др. БТПП допълнително ще информира за точните дати на събитието. 

От своя страна Симеонов запозна гостите с историята на БТПП, функционирането на Арбитражния съд,  дейността на  GS1 България, партньорството с международни и регионални организации. 

-------
По информация на българското Министерство на икономиката и индустрията през 2020 г. износът за Белгия възлиза на 963.7 млн. евро, 13.3 ръст, в сравнение с 2019 г., а вносът от Белгия е 584.6 млн. евро (-9.0% спад, спрямо 2019 г.). Салдото е положително и възлиза на 379.1 млн. евро. Стокообменът е 1548.4 млн. евро и бележи ръст от 3.7% спрямо 2019 г.

 

 

 


23.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад