Назад

БТПП връчи на БТА сребърен медал "120 години БТПП"







По повод 125-ата годишнина на БТА на церемония в Национален пресклуб на БТА София, Тодор Табаков  заместник-председател на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) връчи на Българската телеграфна агенция (БТА) сребърен медал "120 години БТПП", който бе приет от Кирил Вълчев, генерален директор на БТА. БТА получи сребърен медал "120 години БТПП"

За БТА е чест, че Българската Търговско-промишлена палата (БТПП), която в момента председателства и Асоциацията на организациите на българските работодатели, удостои нашата агенция по повод 125-ата годишнина с един от знаковите символи на Палатата, каза по време на церемонията генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Може да се каже, че и двете организации сме стъпили в три века - от 19 век, когато сме създадени, до днес. За нас е чест, че получихме поздравление от председателя на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов, посочи Вълчев.

Изключително сме удовлетворени и щастливи от възможността да ви поздравим за тази годишнина, каза на свой ред заместник-председателят на БТПП Тодор Табаков. БТА е институция, която в продължение на 125 години предоставя най-достоверната информация, важна за обществото, посочи той и допълни, че националната информационна агенция осигурява информация, свързана с отстояването на държавността и ценностите на обществото.  БТА е една от най-автентичните, сериозни и стабилни институции у нас, каза още Табаков.

Кирил Вълчев посочи, че между БТА и БТПП има отлично сътрудничество. Благодарение на редовната и системна информация, която получаваме от вас, емисията на редакция "Икономика" е изключително богата и БТА ще продължи да отразява обективно и редовно позициите на българските работодатели, посочи генералният директор на БТА.

От своя страна г-н Табаков заяви, че този процес е двустранен и БТПП е удовлетворена от начина, по който БТА разпространява информацията, която Палатата предоставя.


16.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад