Назад

Среща с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Казахстан в София 

Новоназначеният  извънреден и пълномощен посланик на Казахстан в София Н.Пр. Виктор Темирбаев посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и Меиржан Жумадъла, аташе към посолството.

По време на разговора посланик Темирбаев представи своите приоритети с цел засилване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

Симеонов запозна госта с историята и дейността на БТПП в подкрепа на бизнеса, видовете членство, системата от регионални палати, членството в международни организации и Асоциацията на балканските палати – АВС.  

Посланик Темирбаев предостави, от своя страна, актуална икономическа информация за Казахстан, както и за възможности за инвестиране в страната. Разгледани бяха въпроси от взаимен интерес като липсата на директна самолетна връзка между столиците на двете страни. Договорено бе в края на април тази година екипът на посолството съвместно с БТПП да организират форум на тема „Представяне на нови възможности за бизнес с Казахстан“. БТПП допълнително ще информира за точния период на провеждане на събитието.

При интерес от участие в бъдещото събитие българските компании могат да се свързват с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: irelations@bcci.bg.

Следват линкове към актуална икономическа информация за Казахстан:

Международен финансов център Астана

Държани стимули за инвестиране в Казахстан

Инвестиционен анализ Казахстан 2022

Национална компания Казани Инвест

Специални икономически и индустриални зони в Казахстан

Текстилна индустрия на Казахстан 

 


20.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад