Назад

Среща с председателя на ТПП - Гоце Делчев

Регионалната палата работи по проект "ЕNGINE HUB" по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Гърция


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе работна среща с Илия Шербетов, председател на Търговско-промишлена палата - Гоце Делчев.

Обсъдено бе изпълнението на делегираните от БТПП дейности, ориентирани към членовете от региона и предоставяните услуги. Коментирана бе работата по проекти на двете организации.

Шербетов информира, че ТПП - Гоце Делчев e спечелила проект "ЕNGINE HUB" по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Гърция, който се изпълнява в партньорство с Камарата на инженерите и Федерацията на идустриите в Гърция и Камарата на строителните инженери в България.

Проектът е насочен към подпомагане на идеи на млади инженери (до 35 години). Техните проекти ще бъдат предложени на партньорите за реализация, като 10 от най-добрите и иновативни ще спечелят парична награда от 1000 евро.

За целта е разработена единна електронна платформа за представяне на проектите от Гърция и България.

По програмата предстоят обучения и семинари във всички насоки на инженеринговите дейности, свързани с проектите.

Председателят на регионалната Палата сподели плановете си за разширяване на дейността по обслужване на бизнеса в региона и обяви, че разполагат с нов офис за работа с клиенти на следния адрес: гр. Гоце Делчев, 2900, ул. Христо Ботев, № 25, ет. 2.

 

 


22.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад