Назад

Обсъждат се възможностите за сътрудничество между България и Република Корея

С фокус автомобилна индустрия, ВЕИ, информационни технологии и други иновативни сектори
 

Българската търговско-промишлена палата бе домакин на среща с делегация от представители на търговско-промишлени палати от Република Корея.

В рамките на срещата председателят Цветан Симеонов и главният секретар Васил Тодоров разговаряха с колеги от Корейската търговско-промишлена палата и от търговските палати на Бусан,  Улсан и Даегу. В разговора участваха Н. Пр. г-н Лий Хо-шик, посланик на Република Корея у нас, и Калин Дамянов, председател на Търговската и индустриална камара на Р България и Р Корея.

Гостите се запознаха с икономическата среда в България, както и с преимуществата на правенето на бизнес у нас. Бяха коментирани корейските инвестиции в страната, които са стабилни по обем, но има много възможности за разширяването им - особено в сектори ВЕИ, автомобилна индустрия, информационни технологии и други иновативни области.

У Техи, изпълнителен заместник-председател на Корейската търговско-промишлена палата и ръководител на делегацията, разясни, че след пандемията страната търси разнообразяване на търговските си партньори и доставчици. Друга област, в която Република Корея работи много усилено, е намаляване на въглеродните емисии и въвеждане на зелени технологии.

Симеонов подчерта потенциала на България в области като хранително-вкусова промишленост, селско стопанство, туризъм, ВЕИ и прикани колегите от Корея да обмислят повторно посещение в страната за задълбочаване на разговорите във всеки сектор.

 


13.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад