Назад

Н. Пр. Катарина Рангнит, посланик на Кралство Швеция, посети БТПП



Посланикът получи символа на Евроклуба на БТПП

Цветан Симеонов проведе работна среща с Н. Пр. Катарина Рангнит, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Швеция. Тя е продължение на срещата на Евроклуба към БТПП, проведена през януари тази година по повод представяне на приоритетите на председателството на Швеция на Съвета на ЕС.

Симеонов разговаря с посланик Рангнит на различни теми, като отговори прямо на въпросите й, свързани със състоянието на бизнес средата в България, как работи бизнесът в настоящите условия, без стабилно правителство и на фона на различните кризи на международно ниво. Той разясни икономическата ситуация в страната и потвърди, че българските компании продължават да са експортно ориентирани, със силни интереси към възобновяемите енергийни източници, отворени към иновации. Посланик Рангнит информира, че шведските компании, работещи в България, поставят акцент точно на иновации и нововъведения, за да постигат по-висока конкурентоспособност.

В края на срещата посланикът получи символа на Евроклуба на БТПП с обещание за постигане на максимума от приоритетите на Шведското председателство: сигурност, конкурентоспособност, екологичен и енергиен преход, демократични ценности и върховенство на закона.

 


10.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад