Назад

Проучване относно професионалното образование и обучение и нуждите на фирмите в индустриятаБългарската търговско-промишлена палата провежда кратко онлайн проучване относно нуждите на производствените компании по отношение на професионалното образование и обучение. Проучването има за цел oтразяване на промените и иновациите в професионалните умения.

Онлайн въпросникът е във връзка с изпълнението на проект FactCheck /Adapting quality of VET offer to the need of industry in the manufacturing sector/. Проектът е насочен към aдаптиране на професионалното образование и обучение към нуждите на пазара на труда, новите умения в контекста на Индустрия 4.0; насърчаването на дигитални инструменти в преподаването. Поставя фокус върху две области: металообработване и електросектор.

Проектът e с продължителност 24 месеца и включва партньори от 5 държави - България, Германия, Гърция, Испания и Полша. Освен проучване сред фирмите от посочените сектори, дейностите включват още оценка на уменията, създаване на европейски обучителен модул, онлайн платформа, анализ и обучения.

Ще оценим високо Вашето участие в проучването, с оглед подготовката на препоръки за адаптиране на учебните програми на центровете за професионално обучение и образование към нуждите на бизнеса.

 


10.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад