Назад

БТПП и консултантската компания denkstatt обединяват усилията си в подготовката на българския бизнес за трансформация към кръгов бизнес модел

Днес, 6 февруари  председателят на БТПП се срещна с управляващия партньор на фирма denkstatt България – Боян Рашев. denkstatt е най-старата и опитна консултантска компания в България в областта на зелените регулации и политики. От 15 години работят с бизнеса по темите ESG, декарбонизация, кръгова икономика, докладване и всичко свързано с корпоративната устойчивост.      

Основната тема  на разговора беше реализиране на съвместна програма за действие между БТПП и фирма denkstatt за предоставяне на информация и специализирани обучения на фирмите във връзка със „Зелената сделка“, промените в законодателството и новите изисквания, свързани с постепенната декарбонизация на индустрията и  преминаване към кръгов бизнес модел.

Широкият обхват на промените, които предстоят, изискват от бизнеса доста допълнителни действия и усилия, за подготовката на  които Палатата ще оказва всестранно съдействие.

През 2021 г. БТПП създаде съвета “Кръговата икономика – Зелената Алтернатива за България“, за да информира българския бизнес за предстоящите промени, свързани със „Зелената сделка“, тъй като принос за  постигане на целите се очаква от  всички сектори на икономиката и поради това засяга всяка фирма.

За повече информация, моля следете публикациите за събитията, организирани от БТПП, на нашия уебсайт www.bcci.bg  и в ежедневното електронно издание Инфобизнес.

 


06.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад