Назад

Посланикът на Алжир в София посети БТПП

Бе дискутирано създаването на съвместен бизес съвет България - Алжир




 

Посланикът на Алжирската демократична и народна република Н.Пр. Байя Бенсмаил разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. По време на срещата бе обсъден напредъкът по поетите ангажименти от първата среща между двамата в началото на миналата година.

Председателят потвърди интереса за активизиране на контактите и връзките с Алжир. Н.Пр. Посланик Бенсмаил бе информирана за проведена по–рано среща между Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ при БТПП и Румен Райков, предприемач относно интерес към иницииране и създаване на съвместен бизнес съвет България – Алжир с подкрепата на БТПП.

Посланик Бенсмаил информира за готовност от страна на Алжирската търговско – промишлена палата за активизиране на сътрудничеството с БТПП, в това число чрез размяна на бизнес делегации между двете страни.

Симеонов изрази готовността на БТПП да съдейства при предстоящо по–късно през тази година посещение на алжирски бизнесмени, заинтересовани от развитието на двустранните икономически взаимоотношения.

БТПП напомня на българския бизнес за положителните промени в правната уредба за насърчаване на инвестициите в Алжир, които бяха представени на съвместно събитие през 2022 г. При интерес от развитие на връзките с двете страни българските компании могат да се свържат с БТПП на имейл – interdpt@bcci.bg .

 

 


06.02.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад