Назад

БТПП - домакин на традиционната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати





Българската търговско-промишлена палата бе домакин на традиционната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати. Председателят на БТПП Цветан Симеонов направи обзор на икономическата ситуация в страната. Той акцентира върху влиянието на ковид кризата, което все още се усеща, както на икономическите резултати на фона на продължаващата война в Украйна. Обърна специално внимание на позициите на БТПП по въпроси, свързани с цените на енергийните източници, минималната работна заплата и др.

Ружа Захариева, експерт „Икономически анализи и политика“ запозна участниците с резултатите от проведеното Икономическо проучване на Европалати относно очакванията на бизнеса за 2023 г., прогнози и основни предизвикателства.

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ запозна участниците с резултатите от няколко европейски проекти, осъществявани от БТПП проект RIDE, проект International organization of Vocational Training to improve the professional qualifications of employees in Polish and Bulgarian enterprises и инициативи на партньори като Европейски младежки парламент.

В рамките на провелата се дискусия представителите на смесените палати имаха възможност да споделят информация за осъществени срещи, форуми, дейности и предстоящи през 2023 г. събития.

Обменени бяха виждания  по различни икономически въпроси в контекста на новата реалност, включително инфлация, смущения в търговията и енергийните потоци, нестабилността и несигурността на енергийните пазари, което води до повишаване на цените на храните и енергията.

На срещата присъстваха представители на Българо-австралийската бизнес камара, Германо-българската индустриално-търговска камара, Българо-украинската индустриална камара и Унгаро-българската стопанска камара.

 

 


15.12.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад